Colorful Crochet & Crafts

“Eindeloos Haken”

En dan is “opeens” mijn boek zo goed als klaar en kan ik hier de cover en een paar “sneak peeks” laten zien, hoera!
Alle drie de edities (de Engelse, Nederlandse en Turkse) worden op dít moment gedrukt, en dat is een heel bijzonder gevoel!
Ik ben enorm blij en trots, maar eerlijk gezegd vind ik het ook heel spannend….. ik hoop zo dat jullie het boek leuk zullen vinden…….
   

Het is nauwelijks te geloven, maar er zit bijna een heel jaar tussen het moment waarop mijn boek-avontuur startte en nu.
18 mei 2016 trof ik het eerste email-bericht in m’n inbox van mijn (geweldige) uitgever Tuva, met de vraag of ik een boek voor hen wilde maken. Ik weet nog dat ik in eerste instantie dacht: “dit is spam of een slechte grap” (sorry, Tuva), maar al héél snel bleek dat Tuva’s verzoek uiterst serieus was – gelukkig maar.

Voor ik het goed en wel in de gaten had, was ik druk met het ontwerpen van alle projecten voor het boek-in-wording.
Al snel volgden het samenstellen van mijn superteam van testers en het uit- en herschrijven van de patronen en de haakdiagrammen. Deze gingen niet alleen door de prettig kritische handen van de testers, maar werden ook nog eens een soort van herschreven door een haak-technisch eindredacteur. Daarna las en checkte ik een he-le-boel drukproeven, vertaalde het boek in het Nederlands, en las en checkte die he-le-boel drukproeven……
Tjonge-jonge…..wat komt er ongelooflijk veel kijken bij het maken van een haakboek!
Klein feestje dus toen ik vorige week een Skype-berichtje van Tuva kreeg: alle drie de versies – Engels, Nederlands en Turks – zijn naar de drukker!Het is maar goed dat ik op dit moment heel druk ben met alle promotionele activiteiten en feestelijkheden rond de lancering van het boek, want anders zou ik geloof ik niets anders doen dan onder de brievenbus liggen (waarschijnlijk wèl hakend)….. ik kan haast niet wachten om eindelijk een gedrukt exemplaar van mijn boek in handen te hebben!

Feestelijkheden? Jazeker! En wat voor feestelijkheden!
Om te beginnen: er komt een heuse blog tour (een soort van estafette op social media) ter gelegenheid van de publicatie van het boek. Ik ben echt superblij dat een groot deel van de crème-de-la-crème van de Nederlandse en internationale haakgemeenschap deel uit gaat maken van deze blog tournee. Vanaf 20 mei a.s., wanneer ik hier op mijn blog het startsein geef, is er elke dag een deelnemer die via haar eigen blog/instagram/facebook iets laat zien uit het boek (kleine previews en/of projecten die zij gemaakt hebben). Bovendien heb je via vrijwel iedere deelnemer bijna dagelijks een mogelijkheid om een boek te winnen: hoe gaaf is dat?De officiële boeklancering, het “Eindeloos Haken Haakfeest”, wordt gehouden in één van mijn favorietie handwerkwinkels, namelijk “Echtstudio” in Alphen a/d Rijn, op zaterdag 27 mei a.s. tussen 14:00 en 16:00 uur, en oh, wat heb ik daar een zin in!
Het spreekt voor zich dat ik daar ben om boeken te signeren, maar natuurlijk neem ik ook alle projecten die je in het boek aantreft mee.
Daarnaast zal er een “garen proeverij” zijn, zodat jullie zelf het prachtige DMC Natura en Woolly garen kunnen uitproberen dat ik gebruikte voor de projecten in het boek.
Ik werk op dit moment aan een – gratis – patroontje en als je wilt kun je dat ter plekke aan één van de workshop-tafels haken.
Voor drankjes en hapjes wordt ook gezorgd……
Vanzelfsprekend is het feest niet compleet zonder jullie aanwezigheid; ik hoop dan ook heel hakend Nederland in Alphen te zien en met jullie allemaal een spetterend haakfeest bij “Echtstudio” te vieren!

Komt 27 mei a.s. je niet goed uit? Geen probleem!
Het gastvrije “Wolplein” heeft me gevraagd de introductie van mijn boek ook bij hen te komen vieren!
Boeken signeren, projecten bekijken, garen-proeverij, gratis patroontje, workshopjes: dat alles doen we tevens in Wolplein’s “Inspiratiecentrum” in Zaltbommel, en wel op zaterdag 17 juni a.s. van 10:30 uur tot 13:00 uur. Ik hoop velen van jullie in mijn uitverkoren garenwinkel in het zuiden van het land te zien en er ook hier samen een heerlijk (haak)feestje van te maken.

Wanneer en waar zijn de boeken beschikbaar?

Het Nederlandse boek:
“Eindeloos Haken” – Nederland/België (half mei, 2017) in handwerkzaken en online via deze link

Het Engelse boek:
“Colorful Crochet” – Engeland/Europe (eind mei 2017), via Amazon.com UK en Bol.com;
“Colorful Crochet” – USA, en de rest van de wereld (eind juni 2017) via Amazon.com USA en Bol.com

Het Turkse boek:
“Renkli Tig Isleri” – Turkije (half mei 2017), o.a. via www.goblen.com

Enórm spannend allemaal – een beetje meditatief haken lijkt me op dit moment een goed plan!

Liefs,
Marianne xx

PS: deze foto kreeg ik gistermiddag van de uitgever toegestuurd;
“Eindeloos Haken” – retour van de drukker en onderweg naar Nederland!  #gigablijei