Colorful Crochet & Crafts

Schatdoosjes (voor Moederdag)

Schatdoosjes (voor Moederdag)

Voor je lieve moeder, oma, vriend(in), of een ándere grote schat in je leven, die je eens op heel persoonlijke wijze wilt laten weten hoe lief je haar of hem wel niet vindt, is dit zo’n leuk project!

De kartonnen hartdoosjes verf, versier en pimp je eerst met tape. Daarna vul je ze met briefjes waarop je schrijft waaróm jouw schat zo lief, leuk en bijzonder is. Je kunt je – net zoals ik – zélf helemaal uitleven op dit hartverwarmende project, maar het is ook een supergeschikte diy om samen met je kinderen te doen.

maRRose - CCC - CK-schatdoosjes-73
En ik garandeer je: een grote smile op het gezicht van degene die zo’n lief schatdoosje ontvangt!

Wat hebben we nodig:
* Kartonnen, hartvormige doosjes
* verf+kwasten
* gekleurd papier
* pennen/stiften
* plakband
* pimp- of washi-tape (in gebruikte “Oaki Doki”-fabric tape)
* schaar (plus voor het knopendoosje: knoopjes+lijm)

maRRose - CCC - CK-schatdoosjes-86
Werkbeschrijving
:
Verf de binnen- en onderkant van je doosje, alsook het dekseltje (ik deed twee laagjes), en b.v. de buitenrand van het deksel.

maRRose - CCC - CK-schatdoosjes-80

Terwijl de verf droogt, knip of snijd je stroken van de vellen papier. Je schrijft allemaal leuke/lieve kreten op: alles wat je vindt passen bij degene voor wie jij dit doosje maakt!
Rol ze op en zet de rolletjes vast met een stukje plakband.

maRRose - CCC - CK-schatdoosjes-83

Plak nu het tape op/om het deksel en doosje; in mijn foto’s kun je zien dat er verschillende manieren zijn om dit te doen. Ik heb b.v. voor een doosje ‘n dunne strook geknipt van de ene rol tape en deze geplakt over de naad van twee stroken van een andere soort tape.

maRRose - CCC - CK-schatdoosjes-82
Voor het deksel plak je strookje-voor-strookje het tape erop, en knipt het met een scherp schaartje precies langs de rand bij.

maRRose - CCC - CK-schatdoosjes-81
De toepassingen zijn legio; zo maakte ik een knopendoosje van één van de hartdoosjes (ik lijmde gewoon wat knoopjes op het dekseltje).

maRRose - CCC - CK-schatdoosjes-50

Maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken als sieradendoosje, als feestelijke verpakking voor een klein kadootje, of een kado bon.

Veel maakplezier!

©maRRose – Colorful Crochet & Crafts/2016